Wie kent ze niet de afslank diëten gebaseerd op eiwitshakes. Drie keer per dag een shake en je valt kilo’s af.

Na een bepaalde periode mag je weer “gewoon” eten en ben je een aantal (kilo)grammen afgevallen. (Dat je erna weer gewoon heel hard aankomt en vaker eindigt met een hoger gewicht als toen je ermee begon zie je meestal niet terug in de advertenties). Het werkt. Echter!

De eerste 2 à 3 dagen verlies je heel veel vocht. Daarna val verder af omdat je in een energietekort zit.

Zo jammer dat je jouw energie hebt gestopt in een slecht dieet, want jouw mindset is op dat moment de juiste. Je wilt iets veranderen (je gewicht in dit geval) en je hebt er iets voorover (de hele dag trek). Met de juiste hulp en de juiste informatie kan die mind set ervoor zorgen dat je op een goede en gezonde manier met voeding leert omgaan. Die eiwit shake kan je er best bij ondersteunen om meer eiwitten binnen te krijgen maar mag nooit de basis zijn. Dus nuttig maar absoluut niet noodzakelijk.

De basis om af te vallen is eten zonder in een calorie overschot te komen. Mag je dan alles eten? Ja dat mag. Op een warme zomer dag een ijsje, op een koude warme chocolademelk? Het kan als je begrijpt dat het niet dat ene ijsje is waar je van aankomt maar wat je de rest van de week eet.